Vaellusreitit ja reittihinnat

Reittiselostukset

Ei järjestetä 2022, mainostamme jos vaellukset jatkuvat

Satakunta-vaellus 6 pv / 5 pv ratsastusta

Vaellamme Länsi-Suomessa kahdeksan satakuntalaisen vanhan kuntajaon mukaisen kunnan alueella, pitkin vanhoja reheviä kuusikoita, kuivia jäkäläisiä hiekkakankaita, nuoria kasvatusmetsiä, laajoja peltoaukeita ja perinteisiä pikkukyliä. Yövymme talon omassa metsässä laavulla  ja kelokämpällä keskellä hyvin hoidettuja erämetsiä ja perinteisen satakuntalaisen maalaistalon leivintuvassa. Syömme lounasta luonnon hiljaisuudessa ja metsälammen rannalla. Saunomme savu- ja kelosaunoissa. Laukkaamme halki viljapeltojen, parhaimmillaan keltaisenaan kukkivan rypsin seassa, ja välillä pitkin kangasmetsien hiekkapohjaisia ajouria.

Mittaa vaelluksella on 160 km. Tallimme suomenhevoset sekä lännensatulat ja vaativaan vaelluskäyttöön suunnitellut varusteet tekevät matkastasi nautinnon. Sinun ei tarvitse olla taitava kouluratsastaja, riittää kun hallitset perusteet, pysyt selässä kaikissa askellajeissa, nopeassa laukassa ja olet valmis ratsastamaan 4-6 tuntia päivässä.

Vaelluksen hintaan kuuluu hevonen varusteineen, ratsastusta 160 km noin 5 h/pv/ 5 pv , oppaan palvelut, kaksi lämmintä ateriaa, aamupala ja välipala  päivässä, yöpyminen: 1 yö laavussa, 2 yötä eräkämpällä, 1 yö maatilan talousrivissä, 2 yötä tilan kämpässä, 4xsauna ja 1xsavusauna. Makuupussi on talon puolesta. Ryhmäkoko 3-4 ratsastajaa. Alaikäraja 18 v.

Kierrämme vaelluksen usein myös vastakkaiseen suuntaa.

Sunnuntai

Tilalle saavutaan sunnuntaina, majoittuminen, tutustuminen hevosiin ja toisiin ratsastajiin, iltapala.

Maanantai

Syömme aamupalaa päärivissä. Valmistaudumme talliin ja opettelemme itse laittamaan vaellusvarusteet hevoselle. Lähdemme tilalta kohti länttä ja pian laukkaamme pitkin peltotietä ottaen ensi tuntumaa hevosiimme. Kuljemme ohi 2000 ha laajuisen Leistilänjärven peltoaukean. Nousemme harjanteelle ja ratsastamme Ulvilan etelärajaa kohti Poria, laitamme siellä lounasta uimapaikan reunustalla. Matka jatkuu metsäalueen kätköissä Nakkilaan, jossa yövymme oman metsän siimeksessä Pässin laavulla. Halukkaat saavat kyydin uimapaikalle tai saunomme leirissä.

Leiriin tullessamme huollamme aina ensin omat hevosemme ja sen varusteet. Sitten on aika vallata omat sijat nukkumapaikasta ja odotella päivällisen valmistumista. Vaeltajat voivat auttaa hevosten iltaruokien ja juomavesien kannossa sekä saunan lämmityksessä. 26 km

Tiistai

Aamupala laavulla. Satuloimme itse tai kaverin avustuksella hevosemme, oppaat auttavat tarvittaessa. Käymme eilisestä tutussa juottopaikassa ennen kuin suuntaamme etelään. Käymme ihan Luvian rajan tuntumassa, sieltä ratsastamme lounaalle Eurajoen puolella sijaitsevalle parilaavulle, keskelle isoa metsäaluetta ja hiljaisuutta. Illaksi saavumme Kiukaisiin ja leiriydymme eräkämpälle, pääsemme saunaan ja kelokämppään nukkumaan. Päivällinen syödään kelolaavulla lähellä hevosia . Matka 36 km.

Keskiviikko

Aamupalan ja eräkämppää ympäröivien metsien jälkeen saavumme Harjavaltaan ja Hiirijärven kylään. Kuljemme Wallan Tallin kautta yli Eura-Harjavalta kantatien. Ratsastamme kohti ihan erilaisia maisemia, edessä on kilometri tolkulla hiekkakangasta ja upeita laukkamaastoja. Poikkeamme Harjavallan keskustan tuntumaan Hesburgeriin tai haemme kylältä grilliruokaa ja jäätelöt Ride In Hesestä. Ennen illan leiriytymistä matka jatkuu pitkin metsiä Kiukaisiin ja perinteisiin peltomaisemiin. Yöpyminen Pirjo ja Jussi Sauramon maatilalla sisätiloissa. Nautimme Piitu-emännän valmistaman päivällisen tilan päärakennuksessa tai ulkona. Isäntä on lämmittänyt meille upealöylyisen savusaunan. 29 km.

Torstai

Aamulla lähdemme virkeinä matkaan tutkimaan Kiukaisten, Köyliön ja Kokemäen rajamaastoa. Edessä on viikon pisin päivä. Saamme nauttia pehmeäpohjaisista maastoista. Laukkapätkiä on yllin kyllin, niin paljon kuin vain hevoset jaksavat. Syömme hiukan aikaisen lounaan pienen Palojärven rannalla. Lounaalta jatkamme kohti Harjavaltaa. Kuljemme pätkän Huovintietä, hiekkaista 10 km metsäuraa, muinaista Turun ja Vaasan välistä valtatietä.  Ohitamme Wallan Tallin, saavumme kylätielle ja sitä pitkin samalle metsäalueelle ja eräkämpälle, missä olimme tiistai-keskiviikon välisen yön. Hevosten huollon jälkeen pääsemme saunaan ja syömään päivällistä. 35 km

Perjantai

Aamupalan ja hevosten kuntoonlaiton jälkeen lähdemme matkaan ja kuljemme eräkämpän maastoissa Panelian kylän maisemissa. Kävellään, laukataan paljon ja syödään lounasta Panelian Metsästysseuran kodalla. Matka jatkuu peltoaukealle ja viimeisille laukoille halki viljapeltojen. Tuohiston metsälön jälkeen olemmekin kotiaukealla ja tallilla. Hevoset saavat ansaitsemansa suihkun ja huollon. Sen jlkeen mahdollisuus suihkuun ja välipalaan ennen kotiin lähtöä. 34 km.

2009laukka_vkvaellus

Maastot :

10-13 km maastolenkki ratsastajien taidon mukaan. Ei lännensatuloita, alaikäraja 18 v.

13-20 km maastolenkki ratsastajien taidon mukaan. Ravataan, laukataan ja kävellään kauniissa maisemissa. Kahvitellaan joko maastossa tai ratsastuksen jälkeen tallilla. Lähes poikkeuksetta lännensatulat, alaikäraja 18 v.

Päivävaellukset :

Pienin mahdollinen ryhmä 4 henkeä. Alaikäraja 18 v.

Pässinvaellus

Kesto 8 tuntia, josta ratsastamme noin 5 h. Ratsastamme peltojen läpi metsään ja sieltä ohi 2000 ha peltoaukean, entisen järven, ja kylätien kautta metsätielle. Jatkamme pitkin ruohottunutta tietä ja saavumme vanhalle uimapaikalle.

Matka jatkuu pitkin hiekkatietä, jolta poikkeamme umpimetsään. Välillä juotamme hevoset kalliolouhoksen altaassa. Syömme lounasta laavualueellamme hevosten syödessä samalla päiväheiniänsä. Lounaan jälkeen matka jatkuu metsän läpi hiekkatielle. Saavumme peltoaukean reunaan, kävelemme kylätietä pienen matkaa. Poikkeamme peltoaukealle, jonka ohi aamulla lähdimme matkaan.

poly2Torisevanvalloitus

Kesto 8 tuntia, josta ratsastamme noin 5 h. Lähdemme tallilta naapuritilan läpi laajalle peltoaukealle. Pienen metsälön jälkeen tulemme uuden peltoaukean reunaan ja laukkaamme läpi viljapeltojen. Kuljemme hetkenmatkaa Matomäen kylänraittia ja poikkeamme peltotielle. Nousemme pellon reunasta ylös metsään. Näkymät Nakkilan kirkon suuntaan ovat hienot. Jatkamme matkaa metsään ja sieltä metsätietä pitkin eteenpäin. Jos vauhtia halutaan, tarjolla on pätkä pehmeää tiepohjaa, mutta rauhallisemmalla retkellä voimme ihailla kaunista luontoa.

Lounastamme eräkämpällä ja annamme hevosten hetken levähtää parressa ja nauttia kauroista ja heinistään. Lähdemme kotimatkalle vanhassa metsässä kulkevaa polkua seuraten. Kuljemme välillä hetken taas kylätiellä, ennen kuin palaamme tutun pellon reunaan ja sieltä kotiin.

2 päivän vaellukset :

Kohde määräytyy lähtöpäivän mukaan.  Pienin mahdollinen ryhmä 4 henkeä. Alaikäraja 18 v.

Laavuvaellus

Syömme aamupalaa päärivissä ja tutustumme toisiimme samalla, kun jaamme asiakkaille hevoset. Käymme läpi muut tähdelliset asiat, ennen kun siirrymme talliin ja hevosten laittoon.

Lähdemme tilalta peltojen poikki matkaan. Pienen metsäalueen jälkeen olemme valtavalla peltoaukealla, ohitamme sen ja nousemme lyhyen asfalttipintaisen kylätien ylös. Kuljemme muinaisen rantapenkereen päällä metsätietä pitkin vanhalle uimapaikalle ja pidämme lounastauon.  Lounaan jälkeen jatkamme matkaa metsätietä pitkin, kunnes jätämme tien ja ratsastamme metsän läpi kohti laavuleiriä.  Matkalla juotamme hevoset kivilouhoksen altaassa. Lopuksi annamme hevosten mennä rauhallista käyntiä ennen leiripaikkaan saapumista. Hoidamme omat hevosemme ja varusteemme yökuntoon. Halukkaat pääsevät autolla louhokselle uimaan tai lämmitämme saunan leirissä. Laavulla nautimme oppaan nuotiolla valmistaman päivällisen ja vietämme iltaa nuotion lämmössä. Matkaa leiriin on 26 km.

Aamulla opas hoitaa ruuat hevosille ja asiakkaat heräilevät aamupalalle: munaa, pekonia, puuroa, muroja, jogurttia ym. ja pannukahvia. Ilman kiirettä puramme leirin ja laitamme hevosemme matkaan. Palaamme louhokselle juottamaan hevosia ja sieltä matka jatkuu hiekkatietä pitkin kohti isoa yhteismetsäaluetta. Kuljemme läpi vanhan metsäalueen. Laukkaamme ison suon viertä kulkevaa vanhaa rautatieuraa metsätielle, joka johtaa parilaavulle, siellä pidämme lounastauon. Parhaassa tapauksessa merikotka kaartelee yläpuolellamme.

Paluumatka alkaa ja se menee aluksi joutuisasti pitkin hiekkateitä kaikissa askellajeissa. Poikkeamme louhokselle juomaan ja metsän kautta laavuleirille ja jatkamme siitä kohti kotitallia. Kylätien ja metsänreunan jälkeen lyhyt asfaltti pätkä ja olemme samalla laajalla peltoaukealla kuin edellisenä aamuna. Reippaan pätkän jälkeen  nousemme vanhalta järvenpohjalta ylös muinaiselle rantapenkereelle ja aloitamme rauhallisen loppumatkan. Se taittuu leppoisasti metsän läpi ja lopuksi kotipeltojen kautta tallille.

Tallilla puramme hevosilta varusteet, hevoset suihkuun  ja jos haluat, saat itse pestä ratsusi. Sitten pääriviin syömään jotakin ja suihkuun jos haluat. Vaelluksen pituus 66 km. Vaelluksen pituus on valittavissa 28 ja 66 km välillä, ratsastajien kunnon ja taidon mukaan.

Yökylä Eräkämpällä

Syömme aamupalaa päärivissä ja tutustumme toisiimme samalla, kun jaamme asiakkaille hevoset. Käymme läpi muut tähdelliset asiat, ennen kun siirrymme talliin ja hevosten laittoon.

Lähdemme tallilta naapuritilan läpi laajalle peltoaukealle. Pienen metsälön jälkeen tulemme uuden peltoaukean reunaan ja laukkaamme läpi viljapeltojen. Kuljemme hetkenmatkaa Matomäen kylänraittia ja poikkeamme peltotielle. Nousemme pellon reunasta ylös metsään. Näkymät Nakkilan kirkon suuntaan ovat hienot. Jatkamme matkaa metsään ja sieltä metsätietä pitkin eteenpäin. Lounastamme eräkämpän laavulla ja annamme hevosten levähtää parressa ja syödä päiväheinänsä.

Lounaan jälkeen ratsastamme pitkin metsätietä. Hienon pehmeäpohjaisen laukkapätkän jälkeen tulemme mäen rinteessä kulkevalle kauniille kylätielle. Palaamme takaisin metsän puolelle ylämäkeä rauhallisesti laukaten. Laukkaamme paljon, mutta välillä kuitenkin nautimme luonnosta ja annamme hevosten mennä rauhallista käyntiä. 32 kilometrin jälkeen saavumme eräkämpälle, kytkemme hevoset omiin parsiinsa ja huollamme ne sekä varusteemme valmiiksi yökuntoon. Eräkämpällä saamme nauttia yömme sisätiloissa ja illalla pääsemme kelosaunan upeisiin löylyihin. Päivällisen valmistamme nuotiolla laavun suojassa, meillä on suora näköyhteys hevosiin.

Aamulla kun hevoset ja ratsastajat ovat kaikessa rauhassa nauttineet aamupalansa, alamme pakata satuloita selkään ja tavaroita autoon. Lähdemme ratsastamaan polkua pitkin metsään ja sieltä kylätielle. Lyhyen asfalttitien jälkeen pääsemme uusiin maisemiin ja laajalle metsäalueelle. Ohitamme upean suon ja laukkaamme läpi kauniin hiljaisen maiseman. Metsätieosuuden jälkeen tulemme kalliolouhokselle, jossa juotamme hevoset. Jatkamme umpimetsään laavuleiriimme lounaalle, jonne tullessa olemme ratsastaneet 25 km.

Valmistamme erälounaan kelistä riippuen joko nuotiolla tai retkikeittimellä. Hevoset huilaavat ja ruokailevat vieressä. Lounastauon jälkeen suuntaamme metsän läpi kohti kotia.  Välillä menemme käynnissä pienen matkaa pitkin kylätietä ja sitten taas laajalle peltoaukealle. Ympärillä on 2000 ha peltoa, jonka keskilinjan kautta koukkaamme kotiinpäin. Ylitämme pienen metsäisen mäen ja olemme jo kotiaukealla. Matkaa toiselle päivälle tulee 38 km.

Tallilla puramme varusteet ja pesemme hevoset ja sitten pääriviin välipalalle. Vaelluksen pituus 70 km. Vaelluksen pituutta voidaan säädellä portaittain 25 ja 70 km välillä. Lyhyillä reiteillä paluu loppumatkasta sama kuin alkumatka. Palvelut ovat eri reittivaihtoehdoilla samat. Lyhyillä reiteillä ehdimme nauttia enemmän luonnosta ja rauhallisesta menosta.

2012.06.08-viikkovaellus-I