Hevoset

Ajatuksen Juoksu eli Aksu

Aksu on v. 1998 syntynyt liinaharjainen suokkiruuna. Se on toisia suomenhevosiamme pienempi, vankkarakenteinen poika. Aksu on ollut herkkä ratsastaa ja liikkunut tahdikkaasti ison hevosen askeleella. Aksulla on suuri sydän ja se tykkää ihmisten läheisyydestä. Mukava maastohevonen iloisine laukkapukkeineen. Pomppua riittää pienestä koosta huolimatta ja siitä vakuutena Suomenpienhevosten estemestaruus vuodelta  2006. Aksu on ollut tykätty tuntiratsu, joka välillä esitteli poikamaisia jekkujaan kesken tunnin. On tällä hetkellä jo tuntityöstä eläkkeellä ja tarhaa Sargassin eli Mummon 30v kanssa.

Sargassi eli Assi eli Mummo

Assi 27-vuotiaana syksyllä 2019. Kuvaaja Janita Kangassalo.

Sargassi on v. 92 Ruotsissa syntynyt puoliverinen tamma. Se kolusi nuorena isojen miesten esteratsuna kisakenttiä ylimillään 160 cm luokkia ja tuli sitten meille Suomisen Miran kautta Johannan oppihevoseksi. Se osaa myös koulua laukanvaihtoja myöten. Assi on tallin Queen, arvonsa tunteva rouva 😉  On onneksi rauhallinen ja hyvätapainen käsiteltävä. Assi varsoi keväällä 2008 tammavarsan Simply The Best JR:n  eli Pepin,(i. Centimor). Jossu hyppäsi Assilla estepuolen Ypäjän ohjaajalinjan päättökokeen 2013, hienoin tuloksin. Nykyään Assi  on ikäisekseen hyvässä kunnossa ja tekee tunteja jonkun verran. On arvostettu tuntihevonen.

Jesperi-poni eli Jesu

Jesu oikealla Tennarin ja Jessin kanssa aloittamassa laidunkautta kesällä 2019.

Shettisponi Jesperi on v. -95 syntynyt mustanruskea ruuna. Kiltti hoitaa ja käsitellä. Toimii loistavasti kärryjen edessä. On sillä kuitenkin pörröisen harjan ja pyylevän muotonsa alla shettiksen luonto. Toimii meillä lasten ratsuna ihan pienistä osaavampiin lapsiratsastajiin. Oli poissa jonkun aikaa näköhäiriön takia, mutta se meni jotenkin ihmeellisesti ohitse 🙂  olemme niin onnellisia kun Jesu on taas oma itsensä.

Belladonna eli Donna

Kissankulman Belladonna päätyi meille mutkan kautta jouluna -07 Helkiön perheeltä Eurajoelta. Se on tulinen tyypillinen russ-ponitamma ja varsoi meillä 2008 hurmaavan palominovarsan Rusthollin Hallaharjan, Hyrrän, arabioriista Fenix se ox. Donna on näpsäkkä tuntiponi. Osaa paljon, hyppää hyvin ja virtaa riittää. On tykätty tuntiheppa. Mutta ei ole lasten kuntoonlaitettava, aina siis isompia mukaan laittamaan Donna kuntoon.

Sexmans Lilla My eli Lilla

Sexmans Lilla My on v. -97 syntynyt suokkitamma ja tuli meille 2008 Rukalta yhdessä Vekkulin kanssa. Lilla on ollut superhyvä ratsu vaelluksilla. Se on aina menossa ja hyväntuulinen, vauhtia löytyy se mikä muiltakin ja ilman mitään metkuja. Toimi vaelluksilla myös johtohevosena. Kiltti ja mutkaton hevonen hoitaa. On nyt pois tuntikäytöstä jalkavaivojen tähden, elää Vekkulin kanssa ”vanhan avioparin” elämää yhdessä tarhaten ja laiduntaen.

Pekku-Vekkuli eli Vekkuli

Pekku-Vekkuli on v. -96 syntynyt suokkiruuna. Pirteä, siro ja pitkäjalkainen hevonen ja todella nopea. On vaelluksilla koko ajan menossa mutta rauhoittuu kuitenkin metsäosuuksilla kulkemaan rauhassa. Vaeltajille, jotka haluavat säpäkän hevosen. Tunneilla varsinainen estetykki, hyppää erittäin hyvin. Koulupuolella löytynyt vanha Railin kouluttama kouluhevonen ja pärjää tallikisoissa jo koulussakin. Ikää ja kilometrejä on kuitenkin jo paljon, joten siirtyi kisaryhmästä pienempiin luokkiin.

Almnäs Tenor eli Tennari

Tennari s. 2007 tuli meille v. 2010. On meidän taitavin poniratsu. Toimii haluttuna tuntiponina ja on ajolle opetettu,  hoitaa suurimman osan meidän ponikärryajoista. On kiltti hoitaa. Menee hyvin koulua  ja hyppää erittäin hyvin esteitä.  Kuuluu kisatiimin hevosiin ja on nopea hevonen estekisoissa.

Pv-ruuna Unique II alias Uuno

Uuno s. 2001 ostettiin kesällä 2011 Johannan kouluhevoseksi.  Uuno on jo nyt opettanut Johannalle paljon lisää taitoja ratsastuksessa. Se on erittäin nöyrä ja todella kauniisti liikkuva ruuna, oikea helmi. Uuno vei Johannan läpi myös Ypäjän ohjaajalinjan koulukokeesta. Käy valmennuksissa Dahlin Lissulla ja Sanna Santtu Grönqvistillä. Parin kisaura alkoi 2015 keväällä tasolla hA saaliina ruusukkeita. Nyt siihen on panostetu vieläkin enemmän ja ratsukon taidot kehittyvät koko ajan.

Junibackens Mon Amie eli Mimmi

Mimmi ostettiin kantavana keväällä 2011. Varsoi sitten kesällä ihanan suloisen tammavarsan Rusthollin Mona Lisan, Likan joka on nyt jo tuntikäytössä. Mimmi oli aluksi tosi arka poni. Ratsastuksen alkuvaikeuksien jälkeen on nyt tuntiponina. On erityisen kiltti ja rauhallinen poni, oikea luottoponi. Pitää ilmiselvästi lapsista enemmän kuin aikuisista. Yläkuvassa 6 vuotiaan kanssa show-areenalla yksinään piti huolen ratsastajastaan.

Simply The Best JR eli Peppi

Assin ihana varsa s. 2008. Peppi on iso ja dynaaminen ja dynamiittia täys oleva pv-tamma. On nyt jo myös tuntikäytössä. Menee aitavimmilla tuntiratsastajilla koulua ja esteitä. Liikkuu hienosti ja hyppää isosti.

Rusthollin Hertta eli Hertta

Hertta on Nätin varsa vuodelta 2008. Siro, kaunismuotoinen suokkitamma. Se on ajolle opetettu ja oppi ratsastuksen alkeet Simulan Meeriltä. On herkkä ja kaunisliikkeinen suokki.  On mennyt koulupuolella hyvin eteenpäin ja tykkää paljon hyppäämisestä. Hertta on tykätty tunti- ja valkkuhevonen.

Rusthollin Hallaharja eli Hyrrä

Hyrrä on v. 2008 syntynyt Donnan varsa, siis äiti russ-poni ja isä arabi, ei aivan helppo yhdistelmä 😉 Hyrrä on väriltään palomino ja erittäin herkkä poni. Omaa hienon hyppytyylin ja arabimaisen liikkumistavan. Menee tällä hetkellä paljon tunteja ja on haluttu säpäkkä poniratsu. Pärjää jo hyvin myös tallikisoissakin, kunhan jarruttajalla on jarru olemassa.

Junibackens Zoja eli Pimu

Shetlanninponitamma Pimu s. 2009 tuli meille helmikuussa 2014. Se oli jo tullessaan hiukan osaavampi ja on nyt täydessä työntouhussa lasten ponina. Menee nätisti koulua ja hyppää hyvin. Kuuluu kisatiimikalustoon, hyppää 60 cm luokkia.

Kaunisrannan Vanessa eli Lyyli

Shetlanninponitammma Lyyli s. 2008 ostettiin meille syksyllä 2013. Lyyli on hyvä, välillä kyllä pukitteleva, tuntiponi ja paljon käytössä. Hyppää erittäin hyvin ja menee koulua hienosti.

Hessin Patruuna eli Jööti

Jööti on vahtolainen suomenhevosruuna, s. 2010. Jööti on jo nuoresta pitäen mennyt tunteja ja jo paljon tehnyt. Osaa hyvin hypätä, kuuluu kisatiimin hevosiin.  Menee koulua ja on luottoratsu maastossa. Suuresta koostaan huolimatta kiltti hoitaa eikä tee kentällä ylimääräisiä metkuja. On isokokoinen, joten kantaa isompiakin ihmisiä.

Rusthollin Mona Lisa eli Likka

Shetlanninponitamma Likka s. 2011 on Mimmin meillä syntynyt varsa. Likka on nyt tehnyt töitä jo muutaman vuoden ja on alkeistunneillakin käytössä oleva poni. Välillä tahtoo mennä omia reittejään, mutta tomera ratsastus saa sen takaisin uralle.

Rusthollin Noita-Akka eli Akka

Shetlanninponitamma Akka s. 2012 on edesmenneen Kimman jälkeläinen. Yhtä tulinen ja säpäkkä kuin äitinsäkin oli, ennen koulutusta. Kimmasta tuli kaikkien rakastama tuntiponi, joten toivomme, että myöskin Akasta tulee yhtä hyvä poniratsu. Nyt jo kuitenkin täydessä työssä lasten tunneilla.

Etna 1117 SH eli Etna

Etna on vuonna 2001 syntynyt, kaunis II palkinnon kantakirjatamma. Mattilan Satulta Jaakkolaan vuonna 2015 tullut shettistamma. Varsoi meillä tammavarsan, Rusthollin Rumpalin,v. 2016.  Etna oli tomerasti pukitteleva poni, nyt jo hiukan rauhoittunut. Tekee normaalisti tunteja tällä hetkellä.

Rusthollin Rumpali eli Rumpali

Vilkas, kesällä 2016 syntynyt pieni shettisriiviö. Rumpalin isä on Kanteborgs Winston 100 SH, emä oma ponimme Etna. Rumpali on erittäin seurallinen ja utelias poni.

Tay Lil One eli Onni

Onni on rodultaan Welsh Mountain sec. A ja  syntynyt vuonna 2012. Isä on Cuppers Magnum, emä Granlidens Hip Hop. Onni ostettiin 2016. Onni on nyt jo täysipäiväinen tuntiratsu, hyppää hyvin ja menee myös koulukiemurat.  Viettää tarhaelämänsä shetlanninponitammalauman kunkkuna 🙂

Kaunisrannan Fresita eli Friidu

Kaunisrannan Fresita on syntynyt vuonna 2011 ja ostettu Jaakkolaan loppuvuodesta 2015. Friidun isä on Kanteborgs Winston 100 SH ja emä Almnäs Fresia 937 SH. Friidu on palkittu varsanäyttelyssä I-palkinnolla ja kantakirjattu II-palkinnolla 2015. Kyseessä on siis hyväryhtinen, pystypäinen, kaunis musta shetlanninponitamma. Peruskoulutettu ,menee tunneilla jo ei niin osaavillakin  poniratsastajilla, hyppää hyvin. Friidusta on tullut alkuvaikeuksien jälkeen hyvä tuntiponi.

Felix

Felix-aasi (s.2014) ostettiin meille keväällä 2018, se oli jossulle rakkautta ensisilmäyksellä ja Felix lähti meille Sipoosta samalla kuudillä kuin Lumo. Sillä on ratsastettu ja meillä vähän hypättykin. On kuitenkin aasi 🙂 ja koulun tunneille vähän liian vaikea. Mutta Uunon kaverina ihan ehdoton. Kaikki shetikoita myöten ovat kiusanneet uunoa tarhassa, mutta Felix ja Uuno ovat nykyään parhaat leikkikaverit.

Rilli Rols eli Lumo

Lumon esittely tulee pian!

Akitaki eli Armi

Armin esittely tulee pian!

Nimi

Teksti