Ohjeita kevään ja kesän 2020 leiriläisille ja kurssilaisille

Jaakkolan Rusthollin kevään ja kesän ohjelma 2020; viikkoleirit, valmennusleirit ja kurssit 

Jaakkolan Rustholli on toimiva maatila Nakkilassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. 1800-luvun rakennukset tuovat pihapiiriin idyllisen tunnelman. Tilan ratsuhevosina on 7 suomenhevosta, 4 puoliveristä, 3 isoa ponia ja 10 shettistä. Lisäksi tilalla on nuori aasi, 2 koiraa, monta kissaa ja kani. Tammikuussa 2016 valmistui uusi, upea puolilämmin maneesi, se on kooltaan 88×26 m. Maneesin terassilla voi viettää aikaa tai vaikka juoda kahvit, kahvinkeitin on yleensä aina päällä 🙂

Huomiokaa, että viikkoleirille tullaan sunnuntaina klo 18 jälkeen. Tuloiltana on iltapala klo 21.00.

Leirit sisältävät majoituksen joko viihtyisässä, vanhasta hirsisaunasta tehdyssä, leirikämpässä tai uudessa Lepohepo-kontissa. Leiriavustajat yöpyvät samoissa tiloissa. Vuodevaattet ovat talon puolesta, muista oma pyyhe. Sauna lämpiää päivittäin. Aikuis- ja perheleireillä mahdollisuus lisähinnalla yöpyä myös Villilän kartanon (1 km) hotelli Emmassa.

Ruokailut ovat tilan päärakennuksessa. Ruokailut ovat 4-5 krt päivässä, riippuen päivän ohjelmasta. Otamme huomioon ajoissa ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja pyrimme saamaan kaikille samantasoista kotiruokaa. Kaikki ruokamme ovat laktoosittomia. Perimme 8€/pv lisämaksun kun teemme erikoisruokavalioon sopivat ruuat asiakkaalle.

Tilan keskipihalla on vapaa-ajanviettopaikka(ei lumiaikaan) mm. trampoliini, grilli, pöytäryhmä+pelejä sekä lasten leikkipaikka keinuineen. Kesäleirillä maastoillaan  tallin hevosten kanssa. Päivä voi vaihdella koska haemme säiden osalta sopivimman päivän. Siellä kaikki pääsevät taitojensa puitteissa nauttimaan vauhdin hurmasta sopivalla askellajilla.  Käymme kesäisin uimassa paikallisella uimapaikalla, säävarauksin.

Ratsastus leireillä vaihtelee leirin mukaan (lista alempana), viikkoleireillä viimeisenä päivänä leirikisat ruusukkeineen ja leirivalokuva.  Viikkoleireillä on mahdollista harjoitella myös katrilliohjelma, joka esitetään perjantain kisojen jälkeen yleisölle. Leirillä hoidetaan paljon hevosia, opitaan päivittäisten töiden tekoa, hevosen perushoitoa ja varustehuoltoa. Käytännön töiden ohella on teoriahetkiä. Leiriavustajat huolehtivat kesäleirien vapaa-ajan ohjelmasta, heille voi myös ehdottaa asioita, mitä haluatte tehdä. Kaikille leireille voi osallistua tunneille myös omalla hevosella.

Tarkemman leiriohjelman saat leirille tulessasi, se on suuntaa-antava ja voi muovautua leirin aikana.

Ratsastusta leireillä:

 • lasten yleisleiri (5 pv) 2h/pv, maasto mahdollinen
 • perheleiri (5 pv) 2h/pv, maasto mahdollinen
 • lasten poni-puuhaleirit (3 pv) 1h/pv ja 1h/pv ryhmä yhdessä ponin kanssa, leiri on päiväleiri kotiin klo 16.00
 • maastokurssi (2 pv) 1 pv harjoitteita maastossa, 1 pv vaellus
 • valmennusleiri (6 pv) 2h/pv , sis.  yömaaston
 • aikuisten valmennusleiri (3 pv) yht 5h:  pe 1,5h, la 2h, su 1,5h, sis. yömaaston haluttaessa
 • maastoestekurssi (3 pv) yht 5h:  pe 1,5h, la 2h, su 1,5h
 • kevään valmennusleirit (3 pv) yht 5h: pe 1,5h, la 2h, su 1,5h

Tallillamme on vastuuvakuutus leiriläisiä varten, joten tarkistathan oman tapaturmavakuutuksesi. Lainaamme kypäriä ja turvaliivejä, molemmat pakollisia alaikäisillä ratsastajilla tallillamme.

Unohdettuja tavaroita palautamme postitse 10 € hintaan. Tee siis lista tai ota kännykkääsi kuva mukana olleista tavaroista, että muistat ottaa kaikki mukaan lähtiessäsi.

Kesän viikkoleireillä muistathan ottaa yhdet ”huonommat” vaatteet mukaan mahdollista leirikastetta varten.

Leirille mahtuu 15 leiriläistä ja leiri järjestyy, jos 8 osallistujaa. Alaikäraja on noin 7-v.

Leirit päättyvät päätöspäivänä iltapäivällä noin klo 15.00-16.00.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot Johannan  sähköpostiin:   jossu@jaakkolanrustholli.fi

Tietoja ilmoittautumisesta

Ilmoittaudu leirille sähköpostiviestillä, ei tekstiviestillä. Alaikäisten on ilmoittauduttava vanhempien toimesta. Kerro nimesi, ikä, osoite, ratsastuskokemus, sairaudet, sekä ruoka-aineallergiat (huomioithan lisämaksun erikoisruokavalioista),  sekä vanhempien puhelinnumero. Tiedot ovat luottamuksellisia.

Kun olet laittanut sähköpostiin kyselyn paikasta ja saanut vahvistuksen, että leirille mahtuu, lähetämme sinulle laskun. Sillä maksetaan sekä varausmaksu että loppumaksu, muistathan säilyttää laskun tiedot leirin loppumaksua varten. Leiripaikkasi on varattu, kun varausmaksu näkyy tilillä. Muistathan maksaessasi käyttää viitettä molemmissa erissä! Molemmat erät mieluiten suoraan tilille ei käteisenä.

Varausmaksua ei palauteta. Peruutukset on tehtävä kaksi viikkoa ennen leirin alkua, sen jälkeen peruutetusta tai peruuttamattomasta leiristä ilman lääkärintodistusta tulee loppumaksu myös maksaa.

Mukaan otettavia varusteita

 • korolliset ratsastukseen sopivat jalkineet tai kahdet ja kumisaappaat.
 • maneesissa on kesäisin viileämpää kuin ulkona ja talvisin maneesi on plussan puolella vaikka ulkona olisi kovakin pakkanen, ohjeeksi tuntipukeutumiseen.
 • ratsastusvaatteet ja varusteet. Muista huonommat vaatteet mahdolliseen leirikasteeseen 🙂
 • makuupussi on varoiksi hyvä olla mukana
 • peseytymisvälineet
 • tarvitsemasi lääkkeet
 • pyyhe ja uimapuku
 • ilmojen mukaan varusteita, lämpimiä vaatteita, sadevaatteet ym.
 • Huomaathan, että leirikämpässä voi alkukesästä olla viileää, illalla tarvitaan lämmintä vaatetta
 • Toivomme jotain rajaa karkkimäärissä 😉
 • runsaasti iloista mieltä ja reipasta asennetta 🙂