Vaellukset

_MG_3123_omakuva_nattiValitettavasti tällä hetkellä emme pysty järjestämään vaelluksia.

Vaellushevoset ovat järkeviä, maastovarmoja suomenhevosia. Hevoset ovat tottuneet liikkumaan vaikeissa maastoissa ja tuoneet asiakkaat turvallisesti perille. Mukana on jo kauan meillä maastoja vaeltaneita vakioratsuja ja joskus aina nuorempia hevosia otetaan mukaan taitavampien asiakkaiden alle… Kaikilla hevosilla on erittäin hyvä kunto ja laukkaa voidaan mennä paljon.

Järjestämme vaelluksia mahdollisuuksien mukaan ympäri vuoden ja mukaan mahtuu noin 4 asiakasta. Sinun ei tarvitse olla taitava kouluratsastaja, riittää kunhan osaat perusasiat ja pysyt selässä kaikissa askellajeissa, nopeassa laukassa ja olet valmis olemaan 4-5 tuntia päivässä hevosen selässä. Ryhmä liikkuu maastossa heikoimman ratsastajan taitojen tasolla.

_MG_2922_laukka_hiittisuoraVaelluksilla kuljemme läpi laajojen viljapeltojen ja vanhojen metsien käyttäen hyväksemme hiljaisia pelto- ja metsäteitä sekä polkuja. Asfaltille joudumme vain lyhyillä pätkillä.

REITIT-osiossa on selostettu tarkemmin kaikki vaellukset; lyhyemmät maastot, yhden ja kahden päivän vaellukset ja viikkovaellus. Katso tarkemmat tiedot reittiselostuksista. Varaamme itsellemme oikeuden muuttaa reittejä olosuhteiden mukaan. Järjestämme vaelluksia myös arkipäivinä.

Hevosillamme on vaelluksilla lännensatulat ja tavaroita varten satulalaukut. Lounaat valmistetaan maastossa nuotiolla tai retkikeittimellä. Kaikki ruokamme ovat laktoosittomia. Erikoisruokavaliot otamme huomioon rajoituksin. Perimme lisäksi 8€/pv lisämaksun erikoisruokavaliosta.

_MG_2979_natin_paa_aksu_sanHintaan sisältyy hevonen varusteineen, opas, retkikohtaiset ruokailut ja majoitukset, talvihaalarit, makuupussi, huoltoauton palvelut ja vastuuvakuutus. Kaikki hinnat sisältävät alv:n. Vaellusvaraus astuu voimaan, kun varausmaksu on maksettu. Huolehdithan itse tapaturmavakuutuksesta.

Huom! Ikäraja vaelluksilla on 18 vuotta.

Ratsastajilla tulisi olla mukanaan turvakypärä ja sään mukainen vaatetus. Suosittelemme ratsastusjalkineiksi tukevapohjaisia retkikenkiä, talviaikana tilava kenkä pitää varpaat lämpöisinä. Kesäisin ota mukaan sateenpitävä takki, ja talvella toppatakki ja ylimääräiset sukat ja rukkaset sekä pipo. Talvella lännensatulassa pysyy hyvin myös tavallisen talvihaalarin kanssa, sen voit saada myös meiltä lainaksi. Asiakkaat käyttävät nykyään paljon esim. aurinkolaseja laukkaosuuksilla. Kiviä ja hiekkaa lentää yllättävän paljon.

_MG_3289_kayntia_kotiinSuosittelemme turvaliiviä, jos sitä muutenkin ratsastaessa käytät. Ilman kypärää ratsastava allekirjoittaa lomakkeen siitä, ettei tallimme joudu vastaamaan mahdollisista vahingoista. Suosittelemme, että otatte varmuuden vuoksi oman henkilökohtaisen tapaturmavakuutuksen, vastuuvakuutus kuuluu hintaan.

Mitä mukaan, mitä syödään, missä nukutaan? Katso huomioitavaa vaellukselle -sivulta.