Muistoissamme

Jalon Nätti eli Nätti

natti_meeri_kouluaJalon Nätti on vuonna 1993 syntynyt säpäkkä punarautias suokkitamma. Nätin isä on ori Jalo ja äiti Tosi-Nätti.

Nätti on herkkä kevyesti liikkuva hevonen ja on menestynyt hyvin koulupuolella. Matkaratsastuksessa plakkarissa on 50 km hyväksytty tulos. Nätti on myös hyvä estehevonen ja on osallistunut myös kenttäkisoihin.

Nätti liikkui vaelluksilla oppaan ratsuna, mutta astutettiin kesällä 07. Varsoi keväällä 2008 kauniin tammavarsan Rusthollin Hertan (i. Kuningas Ässä).

Jalon Nätti lepää nyt vihreämmillä laitumilla, jonne se siirtyi marraskuussa 2014.

Nätti kärsi jatkuvista jalkakivusta viimeisen vuoden aikana… Olit mahtava hevonen, kiitos, Eija

muistoissamme_natti1  muistoissamme_natti2

Ekskogens Klistra eli Kimma

Kimma s. 2005 ostettiin keväällä 2011 tuntikäyttöön kantavana. Varsoi 2012 tammavarsan Rusthollin Noita-Akan eli Akan. Akka on tulisieluinen pikkuponi, jonka koulutus tuntiponiksi alkaa pian. Kimma oli meidän pidetyimpiä poneja, erittäin kiva tuntiponi, reipas ja kevyt suusta. Oli erittäin surullista, että menetimme näin hyvän ponin.

Kimma poistui vihreämmille laitumille äkillisen sairastumisen takia syksyllä 2013.

Suuronen alias Pikkanen

muistoissamme_pikkanen3Pikkanen on v. 91 syntynyt suokkiruuna, sen isä on ori Patrik ja äiti Relvatar. Pikkunen on tummanpunarautias, iso (säkä 165cm), komea ja ryhdikäs suomenhevonen.

Kierrettyään nuoruutensa ravipuolella Pikkanen päätyi Rukan Ratsutallille isännän ratsuksi vaellusten johtohevoseksi. Pikkanen veti vaelluksia Oulangan kansallispuistossa 6 vuotta ja sen jälkeen pienellä onnenkantamoisella päätyi meille.

Pikkasen kanssa on sen jälkeen tehty paljon kaikkea: koulua, esteitä, vaelluksia, westerniä. Tykkäsi ehkä eniten esteistä ja tietysti syömisestä. Erittäin maastovarma, tyttäremme kullannuppu.

PIKKANEN on poissa. Se sai ruokatorven tukoksen ja oli hoidettavana Hyvinkään hevossairaalassa mutta menehtyi lääkeaineallergiaan 16.7.2010.

Pikkanen oli hieno hevonen ja meille niin niin tärkeä. Se opetti meille molemmille niin paljon. Pikkanen lepää nyt laidunnurmen alla, vaahteran rungon suojassa.

muistoissamme_pikkanen2   muistoissamme_pikkanen muistoissamme_pikkanen4

Titanik eli Patti

muistoissamme_titanikTitanik eli Patti tuli meille keväällä 2006 Sundelin Jarilta Irjanteelta. Patti on liinaharjainen ja kookas (168 cm) suokkiruuna, sen isä on Patrik ja äiti Tytön-Titta.  Menestyksekkään raviuran jälkeen Patista on kouliintunut vaellusten johtohevonen ja kyvyt erityisesti koulupuolella lupaavat hyvää.

Patti on erittäin herkkä ratsastaa, hiukan levoton vielä, mutta keskittyessään antaa kaikkensa. Liikkeet ovat pehmeät ja omaa hyvän pyörivän laukan. Luontoa löytyy, mutta poika käyttäytyy hoidettaessa herrasmiesmäisesti.

muistoissamme_titanik2Patti poistui vehreämmille laitumelle 27.10.2010.

Piispalan Herkko eli Herkko

Herkko oli v. 92 syntynyt hieno, vahva, punarautias suokkiruuna. Se oli 27 vuotias kun kasvain kaulanalueella vei mahdollisuuden pitempään elämään. Se oli pelkästään vaellushevosena vuoteen 2006. Siirtyi sitten Rukalta meille ja teki meilläkin vielä hienon uran.  Toimi tunti- ja vaellushevosena ihan loppuaikoihin asti. Herkko oli maastossa rauhallinen, kiireetön ja haluttaessa todella nopea. Sillä oli laaja joukko ihmisystäviä, jotka pitivät sen erikoislaatuisesta luonteesta. Taas on yksi ratsu ja iso persoona poistunut vihreämmille laitumille 11.12.2018.  Jäämme kaipaamaan.

Venvile eli Skidi

Skidi tuli meille Kuusamosta. Poika on maastossa rauhallinen, herkkä ja järkevä hevonen. Se tuli meille 2010 suoraan raveista. Aloitti siis ratsuna aika raakana, kesti pitkään ennenkuin yhden nuoren kanssa alkoi löytää ratsun itsessään. On nyt upea estehevonen ja koulukiemuratkin alkavat sujua. Voitto ratsikoulujen aluemestaruuksissa esteillä on tästä huikea näyttö. Nousu vaikeasta hevosesta tähän on kestänyt kuitenkin vain vuoden 🙂