Henkilökunta

Ratsastuksenohjaaja Johanna ”Jossu” Jaakkola, yrittäjä
Rusthollin Ratsastuskoulu Oy

hlokunta_jossu_peppi
Johanna Jaakkola ja Simply The Best JR

Moikka, olen Johanna, syntynyt vuonna 1990, kahden lapsen äiti ja naimisissa. Olen elänyt ja hengittänyt hevosia 8-vuotiaasta lähtien. Ensimmäinen oma hevoseni suomenhevosruuna Pikkanen tuli minulle ollessani 12-vuotias. Tämä suuri ja suuren sydämen omistanut hevonen on opettanut minulle, mitä kaikkea voi hevosen kanssa tehdä, kuinka monipuolisen eläimen kanssa touhuamme ja mitä on oikeasti eläminen hevosten kanssa.

Johanna Jaakkola ja Unique II

Kilpailen tällä hetkellä kouluratsastuksessa 2 tasolla helppoa A:ta hevosellani Unique II. Esteratsastuksessa olen hypännyt aluetasolla 110 cm nyt jo eläkkeellä olevalla hevosellani Sargassi. Tällä hetkellä koulutan itselleni kouluradoille  meillä syntynyttä Sargassin tytärtä Simply The Best JR (isä Centimor). Tähän mennessä urani kohokohtiin kuuluu myös suomenpienhevosten estemestaruuskulta vuonna 2006 Ajatuksen Juoksulla.

Kouluratsastuksessa minua valmentaa Liisa Dahl ja Sanna Grönqvist  Esteillä olen saanut valmentautua monta vuotta myös Veikko Heikkilän ja Jari Sneckin valvovan silmän alla.

Valmistuin ratsastuksenohjaajaksi vuonna 2013 Ypäjän hevosopistolta ja nyt opiskelen Ypäjällä ratsastuksenopettajaksi ja kakkostason valmentajaksi. Pyrin kouluttamaan itseäni koko ajan pidemmälle käymällä mm. opettajien ja ohjaajien täydennyskoulutuksissa. Ratsastusopettajaopinnot ovat tällä hetkellä kesken vammauduttuani vuosi sitten.

Erilaisten hevosten kanssa työskentely on lähellä sydäntäni ja myös suuri voimavara. Olen saanut kasvaa monien erirotuisten ja kokoisten hevosten kanssa ja jokaiselta hevoselta olen saanut oppia paljon, hevosten kouluttamisesta, ratsastamisesta, ratsastuksen opettamisesta ja hevosen käyttäytymisestä.

Mottoni: Jokainen pitämäni tunti on myös minulle oppimisen paikka ja jokaisen oppilaan oppiminen minulle paras palkka.

Toivon että oppilaat saavat kokea meillä oppimisen iloa ja ymmärtävät, että palautetta annetaan aina siksi että kehitytään paremmiksi ratsastajiksi ja hevosihmisiksi.

Kaikille antoisaa ratsastustuntia! =)

Ratsastuksenohjaaja Marita ”Masku” Rintala

marita_tevali_alice_2006
Marita Rintala ja Alice kotimaan kisoissa 2006.

Terve, nimeni on Marita ja kotoisin olen Raumalta ja syntynyt vuonna 1982. Hevosten pariin päädyin, kun kaksi isosiskoani kävi ratsastustunneilla ja halusin myös mukaan ratsastamaan. Olin tuolloin seitsemänvuotias. Minulla on syntymästä saakka puuttunut oikea kämmen ja kyynärvarsi, joten käytän proteesia oikeassa kädessäni. Se ei ole kuitenkaan koskaan hidastanut vauhtiani tai oppimistani ratsastuksessa. Päinvastoin sain tilaisuuden kilpailla kansainvälisesti vammaisratsastuksessa vuosina 1997-2004. Kilpailuvuoteni opetti minulle paljon ja sain ratsastaa hyvin erilaisia hevosia ja olla monen hyvän valmentajan koulutuksessa. Paras saavutukseni on paralympiapronssi vapaaohjelmasta, Sydneystä, Australiasta vuonna 2000. Kolmas sija tuntui voitolta kovatasoisessa kilpailussa. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2001 Rauman yhteislyseosta.

Ensimmäisen oman hevoseni, hannovertamma Alicen, hankin vuonna 2004. Alice toimi ratsastuksenohjaajakoulutukseni kurssihevosena. Valmistuin Ypäjän hevosopistolta 2006, suorittaen samat tasokokeet kuin ”terveet” kurssikaverinikin. Olen myös SRL:n ratsastusvalmentaja, taso I. Valmistun agrologiksi Hämeen ammattikorkeakoulusta 2017, pääaineena hevostalous.

Olen toiminut yrittäjänä hevosalalla vuodesta 2006, opettaen ratsastuskouluissa sekä yksityisiä ratsukoita. Toimin talliyrittäjänä Luvialla vuosina 2007-2012.

Jaakkolan Rusthollissa aloitin tuntiopettajan työt elokuun lopulla 2016 ja olen iloinen, kun voin jakaa tietotaitoani ratsastuksessa opinhaluisille ratsastajille, hyvillä hevosilla ja ensiluokkaisessa työympäristössä!

Mottoni: Jokainen hevonen opettaa Sinulle jotain, on ratsastajan tehtävä kuunnella mitä hevonen haluaa Sinulle kertoa.

Nähdään ratsastustunneilla!

Ratsastuksenohjaaja Elina ”Ellu” Kovero

Elina Kovero ja Rusthollin Hertta

Heippa! Olen Ellu ja asun Luvialla aarteideni kera: perheeseen kuuluvat Remu-poika ja 14-vuotias rottweiler-mummo. Äidin eläinrakkautta tasapainottaa pojan jääkiekkoinnostus – kaukalon laidalla tulee vietettyä paljon aikaa 🙂

Olen aloittanut hoitamaan hevosia yhdeksän vuoden ikäisenä Luvialla Koivukarin tallilla, missä pääsin seuraamaan miten FWB-hevosia kasvatetaan. Tämän jälkeen olen hoitanut hevosia monilla talleilla ja ollut mukana nuorten, raakojen hevosten koulutuksissa sekä kilpahevosten treenaamisessa.

Omista hevosista mainittakoon Rillan Milka, suomenhevostamma, jonka kanssa mentiin nuorena pitkin Rauman mettiä ja mantuja. Ravurista ratsuksi -projekteja edustavat Kylmä Veeti ja Jellun Poju. PV-ratsu Jamesonin (FWB) kouluttamisessa olen ollut mukana varsasta saakka.

Työkseni olen toiminut lomittajana pääasiassa hevostalleilla. Koulutustaustani on Tampereen urheiluhierojakoulussa valmentajalinjalla ja olen suuntautunut siitä hevoshierojaksi. Opiskelen tällä hetkellä sosionomiksi SAMK:ssa. Tavoitteenani on jatkaa opintoja sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan. Vahvuuteni ovat hieman erilaiset  kuin tallin muilla opettajilla, erityisosaamiseni on sosiaalisen ryhmän ja ihmisen opastamisessa, jota Jaakkolan Rusthollissakin teen.

Kaikki mukaan, porukkaan mahtuu!

Valjasseppä Eija Jaakkola, yrittäjä
Rusthollin Ratsastuskoulu Oy

hlokunta_eija
Eija Jaakkola ja Rusthollin Hertta

Hei, olen Eija, syntynyt Helsingissä 1960. Ylioppilaaksi pääsin Tapiolan Lukiosta 1979. Sieltä vei kaupunkilaistytön tie maalle ja naimisiin. Toimeentulo tuli 23 vuotta kasvinviljelyksestä. 2000-luvun alussa opiskelin töiden ohella Piikkiössä Tuorlassa maatalousteknikoksi ja sen jälkeen Ypäjällä valjassepäksi.

Ensimmäisen hevoseni, suomenhevostamma Jalon Nätin, sain 20-vuotishäälahjaksi vuonna 2000. Elämä hevosten kanssa alkoi. Olin ratsastuksen aloittaessani 38-vuotias – siis tätiratsastaja. Nätti taas osasi kaikkea, hyppäsi hyvin, myös kenttää, meni helpon A:n koulua, veti kärryjä, oppi kanssani lännenratsastuksen alkeet, toimi johtohevosenani vaelluksilla ja joutui kärsimään innokkaan valjassepän kaikki vaellusvarustekokeilut. Tein Nätin kanssa kaikkea ja paljon, mutta vaellusratsastus on lähimpänä sydäntäni. Kisaurallani tähtihetkistä korkein on Ypäjän kansallisissa 50 km matkaratsastuskisoissa saatu 2. sija.

Muita tärkeitä hevosia ovat olleet suomenhevosruuna Titanik eli Patti, hieno hevonen, upea ilmestys, energinen, iso ja hienoliikkeinen. Lillalla (Sexmans Lilla My) olen vetänyt paljon vaelluksia, se on täydellinen vaellushevonen ja hyvä työtoveri. Nätin toisesta varsasta Rusthollin Hertasta on pikkuhiljaa tulossa emänsä veroinen huippusuokki. Silloin harvoin, kun nousen nykyään hevosen selkään muualla kuin vaelluksilla, on Hertta liikkeellä kanssani.

Vuonna 2003 remontoimme vanhaan navettaan hevostallin ja toimme omat 2 ensimmäistä hevostamme kotiin. Siitä alkoi maatalouden rinnalla hevostalousyrityksen laajentaminen. Aluksi toimimme isännän kanssa vaellustallina. Isännän kuoleman jälkeisessä tilanteessa jatkoimme pikkuhiljaa Johannan kanssa kahdestaan eteenpäin. Teinitytön ja äidin aallokkoinen tie ratsastuskoulun alkutaipaleella alkoi. Yli kymmenen vuotta on kulunut siitä ja olemme tehneet lujasti töitä, oppineet virheistä, kehittyneet ja hevostalous on nyt pääelinkeinomme.

Hoidan yrityksessä muiden töiden ohella paperitöitä, suunnittelua, kirjanpitoa, markkinointia ja näen huolta yleisestä järjestyksestä.

Hevonen on upea eläin ja sillä on uskomattomat lahjat ja energia tehdä asioita. Koitamme saada asiakkaillemme mahdollisuuden kokea tämä voima ja saada heille sitä kautta vahvoja elämyksiä hevosten parissa.

Mottoni: aina täysillä tehden eikä rimaa hipoen.